Херсонщина продовжує отримувати гуманітарну підтримку від інших регіонів

Херсонщина продовжує отримувати гуманітарну підтримку від інших регіонів

Фото
Укрінформ
Херсонщина, яка постраждала від підриву росіянами Каховської ГЕС, продовжує отримувати гуманітарну підтримку від інших регіонів країни.

Про це повідомляється в Телеграм-каналах обласних адміністрацій, передає Укрінформ.

Зокрема, перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що за ініціативи народної депутатки України Олени Вінтоняк для херсонців з Івано-Франківщини доставлено 12 тонн бутильованої питної води.

Фото: Телеграм/Юрій Соболевський
Фото: Телеграм/Юрій Соболевський

А благодійний фонд «Support Kherson» разом з друзями й партнерами з Польщі, Харкова та Львова передали машину швидкої допомоги Херсонській обласній клінічній лікарні.

Прикарпатські правоохоронці теж долучилися до збору допомоги постраждалій Херсонщині. Вони передали реанімобіль, який залучатимуть для порятунку людей.

Читайте також: Британія передала Україні допомогу для подолання наслідків підтоплень

“Правоохоронці транспортували реанімобіль на базі Mercedes-Benz, який придбали за сприяння голови Лисецької селищної ради Анатолія Лущака. Реанімобіль оперативно передали Департаменту здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації. Віднині його залучатимуть для порятунку людей, які потерпіли від окупантів”, - зазначили в поліції області.

Також поліцейські передали постраждалим херсонцям гуманітарну допомогу від Івано-Франківської торгово-промислової палати. Це вода, крупи, консерви та речі першої необхідності.

Читайте також: Наслідки підриву Каховської ГЕС ліквідовують понад 1,4 тисячі людей - Шмигаль

Білозерська РВА повідомила, що допомогу в ліквідації наслідків затоплення надає також харківський благодійний фонд "Мирне небо", який задіяв бригаду волонтерів, та обласне комунальне підприємство ХОКАРС, яке надало екскаватор. Зазначається, що вже відкачано води з 32 домогосподарств і вивезено 89 кубічних метрів сміття.

А КП «Харківспецбуд» відправило Херсонській обласній клінічній лікарні 3,5 т питної води, продукти харчування та 300 пар джинсового одягу, зазначила Харківська міськрада.

Фото: Херсонька міськрада
Фото: Харківська міськрада

Пресслужба Херсонської ОВА поінформувала про отримання гуманітарної допомоги з чотирьох областей. Зокрема, Рівненщина зібрала та передала продукти довготривалого зберігання, питну воду, ліки та медичні засоби, а ще партію гумових чобіт, чобіт-заброд та вейдерсів.

Фото: Херсонська ОВА
Фото: Херсонська ОВА
Фото: Херсонська ОВА
Фото: Херсонська ОВА

Крім того, Одещина відправила ще понад 34 тис. літрів бутильованої води, продукти харчування, засоби гігієни, мийні засоби, медикаменти, постільну білизну, рушники, одяг і взуття. Також прибув і спеціальний інвентар для рятувальників.

Читайте також: На Херсонщину направлять 150 спеціалістів для проведення технічного обстеження постраждалого житла

Закарпатська область відправила понад 2 тонни питної води, сучасний потужний генератор, продукти харчування, матраци та засоби гігієни.

А з Кіровоградщини для допомоги в усуненні тяжких наслідків затоплення прибули на Херсонщину 22 комунальники.

Начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов поінформував, що благодійники не припиняють піклуватися про жителів Бериславської громади.

Фото: Бериславська РДА
Фото: Бериславська РДА

Зокрема, Житомирська ОВА вкотре доставила продукти харчування та воду Милівській територіальній громаді. Нововоронцовська територіальна громада отримала від БФ "Голоси дітей" ємності для води, частина яких вже розміщені біля багатоквартирних будинків. А Павлоградський нафтовий завод забезпечив жителів цієї громади розливною питною водою.

Громади Тернопільської області скеровують на допомогу в затоплені регіони Херсонщини фахівців, робота яких потрібна першочергово.

Читайте також: Уряд провів нараду щодо соціально-економічної ситуації на Херсонщині

Як повідомив у Телеграмі начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, це - рятувальники, комунальники, медики та волонтери. "Також формуємо окремі бригади енергетиків і газовиків, які ремонтуватимуть зруйновану інфраструктуру", - написав Труш.

Фото: Тернопільська ОВА
Фото: Тернопільська ОВА
Фото: Тернопільська ОВА
Фото: Тернопільська ОВА

Він також зазначив, що постраждалим від повені районам передають інвентар для прибирання, шість автомобілів для вивезення сміття та цистерни для зберігання та доставки питної води. Першими до акції підтримки Херсонщини приєднались Бережанська, Бучацька, Вишнівецька та Збаразька громади Тернопільщини.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станом на 16 червня залишаються підтопленими 34 населені пункти, з яких 17 – на підконтрольній Україні території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-