Уряд провів нараду щодо соціально-економічної ситуації на Херсонщині

Уряд провів нараду щодо соціально-економічної ситуації на Херсонщині

Укрінформ
В Кабінеті міністрів відбулась нарада щодо соціально-економічної ситуації на Херсонщині, а також відновлення доріг та медичного забезпечення області.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Провели нараду щодо соціально-економічної ситуації в Херсонській області. Заслухав інформацію щодо проблемних питань. Одне з них — покриття боргів із заробітної плати перед освітянами, зокрема тими, що безперервно працювали за українськими програмами під час окупації. Дав завдання Мінфіну та МОН підготувати всі необхідні документи. Усі борги перед вчителями мають бути закриті», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: На Херсонщину направлять 150 спеціалістів для проведення технічного обстеження постраждалого житла

Як зазначається, друге питання, яке розглянув уряд — відновлення доріг у Херсоні. Деякі з них у підтоплених мікрорайонах міста були розмиті та зруйновані. Це унеможливлює підвезення критично важливих та необхідних товарів. Після відходу води потрібне їх термінове відновлення. Мінінфраструктури спільно з Держагентством відновлення мають взяти ситуацію на контроль.

Крім того, під час наради урядовці розглянули питання в медичній галузі.

«Готуємося до всіх можливих викликів. Підготовлені плани реагування на випадок спалаху інфекційних захворювань через забруднення води. МОЗ у тісній координації з Херсонською ОВА щодо потреб. Лікарні, законтрактовані НСЗУ за пакетом «Готовність до реагування», мають запаси необхідних лікарських засобів», - повідомив Прем’єр.

Читайте також: Шмигаль відвідав село Посад-Покровське на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, групи розмінування ДСНС обстежили близько 100 гектарів у мікрорайоні Херсона «Острів», що найбільше постраждав від підтоплення внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-