В Одесі «зацвіло» море

В Одесі «зацвіло» море

Фото, відео
Укрінформ
На Одеському узбережжі зафіксували цвітіння води.

Про це у Фейсбуці повідомив біолог Олег Ковтун, передає Укрінформ.

«Цвітіння синьо-зеленими водоростями почалося. І хоча це явище для нашої частини моря стало майже звичайним, сподіватимемося, що зараз це також не затягнеться надовго і не призведе до загибелі гідробіонтів. Дружно просимо подути північно-західний вітер», - написав Ковтун.

Також про цвітіння моря біля берегів Одеси повідомляє й голова організації «Зелений лист» еколог Владислав Балінський.

«Окрім того, що вода дуже насичена біогенними елементами, вже починаються процеси цвітіння. Не знаю, які саме це одноклітинні водорості. Можливо, ціанобактерії синьо-зелені, це небезпечні процеси, які можуть призвести до доволі поганих наслідків. Також у море течія продовжує приносити небезпечні зависі з дна Каховського водосховища», — підкреслив Балінський.

Він зазначив, що більша частина органіки, яку принесло до одеських берегів після підриву ГЕС, зараз знаходиться на дні. На думку еколога, цей «осад» треба вичищати за допомогою помп, адже процес його гниття буде занадто довгим.

Також Балінський повідомив, що «найнебезпечніша» вода з осадами з дна Каховського водосховища тільки починає потрапляти до Чорного моря.

«Найбрудніші змиви тільки починають приходити до нас та будуть приходити ще принаймні протягом місяця», - наголосив еколог.

Читайте також: Вода у двох річках на Херсонщині - без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Забруднені дніпровські води досягли Чорного моря на наступний день після вибуху. У купах уламків та сміття, яке знесло водою з Каховського водосховища та зараз прибиває до узбережжя, зокрема Одеси, можуть бути небезпечні предмети. Прибирати сміття можна тільки після перевірки вибухотехніків. В акваторії Чорного моря в Одеському районі також виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

Фото: Олег Ковтун / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-