Вода у двох річках на Херсонщині - без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза

Вода у двох річках на Херсонщині - без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза

Укрінформ
За результатами моніторингу стану води на Херсонщині, вона без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза та завислих речовин – проби води взяли у Дніпрі в районі Антонівського моста та з Інгульця в районі Дар'ївки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА у Телеграмі.

«Без нафтопродуктів, але з перевищенням заліза та завислих речовин. Такі результати моніторингу стану води на Херсонщині», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині рівень води зменшився ще на 32 сантиметри

Як зазначається, 13 червня екологи взяли проби води з Дніпра в районі Антонівського моста. Дослідження показало перевищення завислих речовин - у 1,3 раза, заліза загального - у 2,4 раза. Нафтопродуктів не виявлено. Перевищень інших показників немає. Розчинений кисень складає 6,10 мг/дм3 при нормі не менше 4,00 мг/дм3.

В ОВА інформують, що також взяли пробу води з Інгульця в районі Дар'ївки. У цій водоймі у 1,2 раза перевищено рівень завислих речовин, у 2 рази - заліза загального. Решта показників - у межах норми. Розчинений кисень складає 4,80 мг/дм3.

Підкреслюється, що нині значних перевищень вмісту небезпечних речовин в обох річках не виявлено.

Читайте також: На Херсонщині немає спалаху інфекційних хвороб через підрив Каховської ГЕС - ОВА

За даними ОВА, проведений аналіз стану довкілля у Тягинській та Новоолександрівській громадах - випадків загибелі тварин та мору риби не встановлено.

Зазначається, що екологи постійно моніторять стан води, повітря та екосистеми, щоб за першої потреби вжити заходів для нормалізації ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині спалаху інфекційних хвороб внаслідок підриву Каховської ГЕС не зафіксовано, постійно здійснюється моніторинг стану питної води.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-