На Херсонщині рівень води впав ще на 32 сантиметри

На Херсонщині рівень води впав ще на 32 сантиметри

Укрінформ
У Херсонській області станом на ранок середній рівень підтоплення на 32 сантиметра менший, ніж був напередодні ввечері.

Про це повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Станом на ранок середній рівень підтоплення становить 2,13 метра. Це на 32 сантиметри менше, ніж учора ввечері. Динаміка на спад води зберігається», - йдеться у повідомленні.

За даними ОВА, підтопленими залишаються 28 деокупованих населених пунктів. Вода повністю відійшла від сіл Заповіт, Бобровий Кут та Бургунка. Загалом під водою залишаються 3103 житлові будинки. Протягом доби вода відійшла від близько 500 осель.

Водночас жителі Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, можуть отримати грошову допомогу від благодійників. Громадська організація «Центр соціального партнерства «Перспектива» за фінансової підтримки від Mercy Corps відкрили попередню реєстрацію на отримання багатоцільової грошової допомоги. Заявку потрібно подати онлайн.

Читайте також: На Херсонщині підтопленими залишаються 28 населених пунктів, евакуювали 2 779 жителів

Своєю чергою пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, станом на 14 червня рівень води у Дніпрі на позначці «Херсон» знизився на понад 3 метри й становить 2,44 метра. Щогодини рівень води знижується на 1-3 см.

Зауважується, що також залишається складною ситуація у природних парках. У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить. Наразі середній рівень 2,40 м. Продовжується обміління акваторії у нацпарках «Великий Луг». У нацпарку «Кам’янська Січ» рівень знизився на понад 10 метрів.

«Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства та мобільних лабораторій, у місцях, де це можливо, здійснюють постійний моніторинг якості води та повітря та фіксують збитки довкіллю через терористичну атаку Росії на Каховську ГЕС», – додали в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Станом на 13 червня на правобережній частині Херсонщини підтопленими залишалися 3600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі - 17 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-