На Одещині виявили сальмонелу та кишкову інфекцію у Чорному морі

На Одещині виявили сальмонелу та кишкову інфекцію у Чорному морі

Укрінформ
В акваторії Чорного моря в Одеському районі виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

Про це в Телеграмі повідомив керівник департаменту екології Одеської обласної військової адміністрації Павло Буланович, передає Укрінформ.

"В Одеському районі виявлено три проби води з сальмонелою та кишковою інфекцією... Інфекцію виявили на пляжі Ланжерон, місті Чорноморськ і 16 станції Великого Фонтана", - йдеться у повідомленні.

За словами голови облуправління Держпродспоживслужби Анжели Ткаченко, в Одеській області посилено стабілізаційні заходи. Зокрема, 10-11 червня не допущено до продажу понад 200 кг риби, що не відповідала вимогам законодавства.

У місті Одесі та області державний ветеринарно-санітарний контроль за обігом харчових продуктів рослинного та тваринного походження наразі здійснюють 56 державних лабораторій. Вже перевірено Татарбунарський, Саратський ринки та ринок у селищі Маяки, порушень не виявлено.

Найближчим часом планується проведення комплексних перевірок ринків на території Одеси, в Ізмаїльському, Білгород-Дністровському районах, які також виходять на акваторію Чорного моря.

Крім того, Держпродспоживслужба контролюватиме ціни на бутильовану воду. Наразі підвищення не зафіксовано.

За інформацією представника регіональної екоінспекції Миколи Слізовського, зберігається різке падіння солоності моря та перевищення рівня заліза у воді, проте ситуація почала стабілізуватися.

Читайте також: Холери у південних регіонах не виявили, на Одещині зафіксували ротавірус - МОЗ

В Одеській ОВА нагадують про тимчасову заборону відвідування пляжів, використання води, риболовлі та купання в акваторії Чорного моря, річках Інгул, Інгулець, Південний Буг та Бузькому лимані. Ситуація під контролем, проте існує мінна небезпека та загроза інфекційних захворювань.

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. На правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі - 17 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-