За добу росіяни атакували 10 областей України - зведення ОВА

За добу росіяни атакували 10 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на 10 регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 15 червня.

У Чернігівській області за добу ворог шість разів обстріляв з мінометів та артилерії Новгород-Сіверський район. У селі в Семенівській громаді загинула жінка, пошкоджено два будинки.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили чотири обстріли, пролунали 13 вибухів. Зазнали обстрілів Новослобідська, Юнаківська, Білопільська та Миколаївська громади.

Вчора протягом дня ворог 19 разів обстріляв прикордонні громади Сумщини. Зафіксовано 122 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Шалигинська, Середино-Будська, Есманська, Новослобідська, Путивльська, Великописарівська громади.

В Есманській громаді пошкоджено водонапірну вежу на території агропідприємства, складське приміщення, лінію електропередач.

У Середино-Будській громаді пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, господарчі приміщення, сім приватних будинків, нежитлове приміщення, чотири автомобілі, магазин. З тілесними ушкодженнями госпіталізована одна людина.

Читайте також: Росіяни закрили поліклініку на Запоріжжі через відмову медиків від паспортів РФ

Російська армія завдала 80 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області: один ракетний, один авіаційний, одна атака БПЛА, шість обстрілів з РСЗВ Ольгівського, Червоного, Кам'янського, 71 обстріл з артилерії Гуляйполя, Залізничного, Новоандріївки, Малих Щербаків та інших прифронтових сіл.

Зафіксовано руйнування 23 цивільних будівель. Загинула 58-річна жінка під час обстрілу Преображенки.

У Дніпропетровській області вночі ворог знову атакував Кривий Ріг ракетами. Поцілив по двох промислових підприємствах. Поранений 38-річний чоловік. Є суттєві руйнування виробничих споруд.

Одну ракету ППО збила. Також вночі були збиті 5 ударних дронів типу Shahed-131/136.

Минулої ночі війська РФ здійснили чергову атаку на Харків за допомогою дронів Shahed. Два дрони збила ППО.

На Слобожанському напрямку Харківщини ворог завдав авіаударів по населених пунктах Веселе, Стариця і Бударки, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Одноробівка, Івашки, Гоптівка, Висока Яруга, Малі Проходи, Стариця, Красне, Гатище, Вовчанськ, Вільхуватка і Землянки.

На Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаудару в районі Кислівки.

Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Берестове Лиман Перший та Масютівка.

У селі Кам'янка Ізюмського району на власному подвір'ї на невідомому пристрої підірвався чоловік віком 57 років та був госпіталізований.

Читайте також: Артилерія та авіація: ворог змінив тактику на Бахмутському напрямку – речник НГУ

У Луганській області під вогнем опинилися Новоселівське, Невське та Білогорівка.

За добу ворог здійснив 98 обстрілів (випустив 467 снарядів).

У Донецькій області росіяни обстріляли Краматорськ, Костянтинівку, Леонідівку, Авдіївку, Желанне, Времівку, Максимівку, Маркове, Красногорівку, Новоукраїнку, Шахтарське, Переїзне, Неліпівку, Васюківку.

Пошкоджено, зокрема 89 житлових будинків, ЛЕП, газопровід, 5 автомобілів, завод "Енергомашспецсталь", церкву. Є загиблі і поранені.

У Миколаївській області артилерійських обстрілів зазнав Очаків. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди.

Також вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.

Вночі росіяни атакували Одеську область іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. ППО знищила 13 БПЛА.

Читайте також: Луганська ОВА: Тимчасово захоплений Лисичанськ уже рік — без світла

У Херсонській області загарбники здійснили 40 обстрілів (192 снаряди), з них по Херсону — три артилерійських обстріли (11 снарядів). Росіяни поцілили у райони 25 населених пунктів.

У Херсоні ворог обстріляв човен з волонтерами. У жінки-волонтерки травма ноги, а волонтер-іноземець дістав уламкове поранення живота.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС із правобережжя евакуювали 2782 людини, з них 309 дітей та 80 маломобільних осіб.

Епідеміологічна ситуація в області стабільна. Випадків інфекційних захворювань не виявлено.

Фото: Сергій Лисак/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-