Артилерія та авіація: ворог змінив тактику на Бахмутському напрямку – речник НГУ

Артилерія та авіація: ворог змінив тактику на Бахмутському напрямку – речник НГУ

Укрінформ
На Бахмутському напрямку після заміни сил російської ПВК «Вагнер» на регулярні сили російської армії зменшилася кількість боєзіткнень, однак посилились артилерійські обстріли й застосування ворогом авіації.

Про це розповів речник Національної гвардії Руслан Музичук в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Що стосується, наприклад, Бахмутського напрямку, то в цілому за останні дні можна відмітити, що ініціатива тут саме за силами оборони (України – ред.). Помітно те, що була заміна «вагнерівців» на регулярні війська, що відзначилося на характері застосування тут підрозділів: якщо раніше це була велика кількість живої сили, то зараз ми бачимо за останні дні кількість боєзіткнень буквально одиниці, проте значно збільшилась кількість артилерійських обстрілів, також застосування авіаційного компонента», - сказав він.

Джерело: телемарафон «Єдині новини»

Музичук також підкреслив, що останнім часом цілі росіян по суті не змінилися, головні зусилля він зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Читайте також: На Запоріжжі ліквідували російського генерал-майора — ЗМІ

Як повідомлялося, уночі в період з 00.20 по 04.30 год 15 червня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами «Shahed-136/131».

Сили української ППО збили одну ракету і 21 безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-