В Україні судитимуть двох співробітників ФСБ, які знущались над цивільними на Херсонщині

В Україні судитимуть двох співробітників ФСБ, які знущались над цивільними на Херсонщині

Укрінформ
Двох співробітників російської ФСБ, причетних до жорстокого поводження з цивільними під час тимчасового захоплення Херсонської області, притягнуть до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох кадрових співробітників федеральної служби безпеки РФ.

Їх судитимуть за фактами віддання наказів про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Одному з обвинувачених також інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).

Розслідуванням встановлено, що співробітники спецслужби держави-агресора під час тимчасового захоплення Херсонщини у взаємодії з іншими військовими підрозділами РФ забезпечували придушення будь-якого спротиву жителів, переслідування, катування та жорстоке поводження з цивільним населенням.

У березні 2022 року один з обвинувачених разом зі своїми спільниками – військовими РФ – проникли до квартири місцевого жителя, де провели незаконний обшук та забрали матеріальні цінності.

Погрожуючи розправою сім’ї та застосовуючи фізичне насильство, потерпілого вивезли до захопленої будівлі в середмісті. Там чоловіка продовжили бити, імітували вбивство, стріляючи поблизу голови, психологічно тиснули, аби схилити до співпраці.

У червні 2022 року за вказівкою іншого обвинуваченого працівники ФСБ та інші військові підрозділи РФ проникли на дачну ділянку місцевого жителя.

Читайте також: Українські військові взяли у полон російського «ФСБшника»

Провівши обшук будинку і прилеглої території, представники РФ, погрожуючи вбивством, затримали чоловіка.

Після цього потерпілого помістили до захопленої будівлі. Там утримували в нелюдських умовах, допитували, систематично били та катували електрострумом аби схилити до співпраці.

В таких умовах потерпілого утримували близько десяти діб.

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ повідомила про підозру командиру Росгвардії, який стріляв по українських полонених за відмову спілкуватися з ним російською мовою.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-