Для удару по селищу під Харковом росіяни використали два «Калібри»

Для удару по селищу під Харковом росіяни використали два «Калібри»

Фото
Укрінформ
Удар по смт Хорошеве у Харківському районі війська РФ у понеділок вранці завдали двома ракетами “Калібр”, випущеними з Чорного моря. 

Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає Укрінформ. 

“12 червня приблизно о 03:40 російські військові здійснили обстріл Харківського району Харківської області. Попередньо, були використані дві ракети “Калібр”, які були запущені з акваторії Чорного моря. Частково зруйновано приблизно 12 приватних житлових будівель, на території однієї з яких відбулася пожежа. Травмованих або загиблих немає”, - повідомив Чубенко. 

Він зазначив, що за фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів і звичаїв війни).

Наслідки удару РФ "Калібрами" по селищу під Харковом / Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Хорошеве - смт у Харківському районі, розташовується за 12 км від обласного центру.

Читайте також: Загарбники обстріляли з «Ураганів» село Циркуни на Харківщині

За інформацією Суспільного, РФ влучила по території садового товариства. Керівниця товариства Юлія Кот розповіла, що два будинки зруйновані повністю та ще 15 постраждали. 

“Тут немає військових об'єктів. Тут бабусі та дідусі помідори вирощують. Немає причини бити, звичайна житлова інфраструктура. У нас усі члени товариства — люди з Північної Салтівки, П'ятихаток, селища Жуковського (найбільш зруйновані російськими обстрілами житлові масиви Харкова, ред.). Багатьом немає де жити, окрім дачі", — сказала Кот.

Як повідомлялося, протягом минулої доби на Харківщині внаслідок російських обстрілів отримали поранення двоє людей, ще одна людина підірвалася на вибуховому пристрої.

Ворог з артилерії, мінометів та ракетного озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-