На морське узбережжя Одещини винесло дві річкові міни

На морське узбережжя Одещини винесло дві річкові міни

Відео
Укрінформ
В Одеській області після підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС на морське узбережжя потоком винесло дві якірні річкові міни.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомило у Фейсбуці.

Одну з мін виявив житель прибережного села. Боєприпас знаходився на урізі води. Чоловік приніс міну на власне подвір'я, сприйнявши її за газовий балон.

"На щастя, здоровий глузд переміг і він схаменувшись, викликав піротехніків. Фахівці ДСНС компетентно вилучили міну і знешкодили її", — зазначили в командуванні

Читайте також: Велика кількість мін дрейфує за течією Дніпра після підриву греблі Каховської ГЕС - військові

Іншу міну виявив військовий підрозділ під час спостереження за узбережжям. Знайшли її на відстані майже 100 кілометрів від попередньої. Знахідку знищили шляхом контрольованого підриву.

Наголошується, що, відповідно до тактико-технічних характеристик, якірна річкова міна містить три кілограми вибухової речовини — тротилу.

"Ці випадки красномовно свідчать про надзвичайну небезпеку узбережжя і прибережних вод, а також неприпустимість контакту з такими предметами", — зауважили в ОК "Південь".

Читайте також: В Одесі на узбережжя винесло російський катер

Як повідомляв Укрінформ, під час патрулювання в Одеській області узбережжя прикордонники фіксують, як унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС Чорне море перетворюється на сміттєзвалище і кладовище тварин. Серед виявленого у воді — фрагменти будинків, меблі, автомобілі, діжки з мастилами, холодильники.

Також після підриву греблі на одеське морське узбережжя з Херсонської області виносить змій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-