Підрив греблі Каховської ГЕС: море на Одещині перетворюється на сміттєзвалище

Підрив греблі Каховської ГЕС: море на Одещині перетворюється на сміттєзвалище

Фото, відео
Укрінформ
В Одеській області прикордонники, патрулюючи узбережжя Чорного моря, фіксують, як внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна прикордонна служба і опублікувала відповідне відео. 

Як зазначили в Держприкордонслужбі, “після підриву рашистами дамби Каховської ГЕС з Дніпра в Чорне море несе чимало свідчень розрухи”.

“Подекуди у воді можна помітити навіть будинки та їх фрагменти, меблі, плавучі островки відірваних частин суші з рослинністю, а також речі, які використовувалися для різноманітної діяльності і не мали в жодному разі потрапити у воду, наприклад автомобілі, діжки з мастилами, холодильники, бойлери тощо”, - наголосили в ДПСУ.

Починається мор риб. Наслідки екоциду – жахливі.

Читайте також: Велика кількість мін дрейфує за течією Дніпра після підриву греблі Каховської ГЕС - військові

Разом із тим у море несеться багато мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів, які викидає на берегову смугу.

Держприкордонслужба закликає громадян не нехтувати власною безпекою, а у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, негайно обмежити доступ до них та повідомити компетентні служби. 

Відео: ДПСУ | Держприкордонслужба

“Нехай ці кадри стануть додатковою мотивацією, що цивілізований світ має нарощувати зусилля, щоб зупинити рашизм, який несе смерть, розруху, біду і голод...”, - наголосили в ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. 

У зоні підтоплення внаслідок техногенної катастрофи на Каховській ГЕС зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів, що опинились під водою та можуть бути знесені потоками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-