Жителів півдня попередили про дрейфуючі боєприпаси із затоплених російських складів

Жителів півдня попередили про дрейфуючі боєприпаси із затоплених російських складів

Укрінформ
Унаслідок підриву загарбниками Каховської ГЕС затоплені позиції і склади російської армії, вода вимиває багато вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Вибухонебезпечна ситуація посилилась через розливи, через те, що зірвано лінію узбережжя по лівому берегу, там, де облаштовували росіяни мінно-вибухові загородження. Дуже багато різного роду боєприпасів може опинитись у воді, оскільки велика вода вкрила ще і позиції росіян і польові пункти постачання, які вони там розгортали, різного роду бліндажі, склади, окопи - усе це опинилися під водою, і звісно, вода вимиває дуже багато різного і дуже небезпечного", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Обстріли Херсонщини: росіяни «полюють» на місця збору людей та гуманітарної допомоги у соцмережах

Вона підкреслила, що, наприклад, міни "Пелюстка" легкі і можуть заплутатися в речах, які дрейфують у воді.

Крім того, речниця зауважила, що погода погіршилася, море штормить, а синоптики прогнозують тижневий період дощів, що може вплинути на рівень води та посилити течію. За її словами, течія може зривати якірні міни, які, зіткнувшись із вибухонебезпечними предметами з затоплених позицій росіян, можуть створити додаткову небезпеку.

Речниця Сил оборони Півдня закликала громадян не наближатися до узбережжя до перевірки фахівцями.

Читайте також: Загарбники евакуюють цивільних із зони підтоплення лише з паспортами РФ - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища. Триває евакуація людей із зони підтоплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-