Обстріли Херсонщини: росіяни «полюють» на місця збору людей та гуманітарної допомоги у соцмережах

Обстріли Херсонщини: росіяни «полюють» на місця збору людей та гуманітарної допомоги у соцмережах

Укрінформ
Війська Російської Федерації посилили обстріли правого берега Херсонщини, намагаються влучити в пункти евакуації жителів, постраждалих від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

"Унаслідок підняття води їм (росіянам - ред.) на різних ділянках від 5 до 15 км вглиб лівого берега довелося відтягнути свої позиції й зайняти нові рубежі. Вони продовжують обстрілювали правобережжя, закріпившись на цих позиціях. Пару днів в них була метушня, пов'язана з повінню, вони передислоковувались. Зараз знову спостерігаємо збільшення кількості обстрілів", - сказала вона.

Читайте також: Правозахисники закликають тиснути на РФ для доступу до затопленого лівобережжя Херсонщини

Гуменюк нагадала, що вчора був дуже потужний обстріл Херсона, саме району евакуації. Також, за її словами, росіяни продовжують обстрілювали ті населені пункти, які приймають людей після евакуації, намагаються влучити артилерією по тих місцях, де збираються люди, де створено відповідні хаби.

Речниця Сил оборони півдня підкреслила, що для отримання інформації ворог використовує безпілотну розвідку, а також шукає повідомлення в соцмережах про те, де збираються люди, гуманітарна допомога.

Гуменюк наголосила на необхідності не допускати масованих скупчень людей.

Читайте також: Росія не пускає представників ООН на окуповані території для надання допомоги - Кислиця

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища. Продовжується евакуація людей із зони підтоплень.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-