Із зони підтоплення вже евакуювали майже 3 000 людей - Гуменюк

Із зони підтоплення вже евакуювали майже 3 000 людей - Гуменюк

Укрінформ
Із зони підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС уже евакуйовано майже три тисячі людей, операція з порятунку триває.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Сьогодні це вже майже три тисячі осіб евакуйовано. І можемо констатувати, що, на жаль, є вже жертви цієї трагедії. І найхарактерніше, що це не Херсонщина і Миколаївщина, а інші райони, які зазнали негативних наслідків підтоплення у непрямий спосіб. Тому ми продовжуємо роботу з населенням", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Евакуація з Херсонщини триватиме ще кілька днів, рятувальних сил достатньо - Гуменюк

За її словами, на жаль, є чимало людей у зоні екологічного лиха, які продовжують відмовлятися від евакуації, навіть перечікуючи високу воду на дахах і в інших приміщеннях. "Вони намагаються дочекатися, коли вода зійде у природний спосіб. Але це може затягнутися надовго", - пояснила Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

Вона зазначила, що, попри все, рятувальники, поліцейські і волонтери намагаються переконати людей залишити небезпечні місця і переїхати у безпечніші райони.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Перехоплення СБУ підтверджує, що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-