У Львові стартував перший національний форум з допомоги бізнесу в умовах війни

У Львові стартував перший національний форум з допомоги бізнесу в умовах війни

Фото
Укрінформ
У Львові проходить Перший національний форум «Допомога бізнесу в умовах війни: Національний та регіональний аспекти».

У заході беруть участь підприємці, представники Мінекономіки та міжнародних донорських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так, як ми вдячні ЗСУ, які боронять нашу країну, ми маємо дякувати і бізнесу. Адже вони наші герої також, бо в цих надскладних умовах продовжувати сплачувати податки, працювати та створювати нові робочі місця і рухати економіку вперед – це також подвиг і великий внесок, який потрібен для того, щоб країна встояла і ми могли себе захистити та перемогти», - наголосила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Читайте також: Реальні зарплати у приватному секторі практично припинили падіння - огляд НБУ

Вона зазначила, що Міністерство економіки проаналізувало, скільки грошей повертається українцям, коли вони купують національні продукти. Виявилося, що до 40% від вартості продукту повертається українцям у вигляді податків на різних рівнях.

«Тому саме український виробник і є той механізм, завдяки якому економіка України буде працювати. І ми будемо всіляко підтримувати національний бізнес і його розвиток. Можете на нас розраховувати так, як ми розраховуємо на вас», - сказала заступниця міністра.

За словами організаторів, мета форуму - обговорити з бізнесом його проблеми, способи їх вирішення, виявити нові інструменти допомоги бізнесу на національному, регіональному та місцевому рівнях тощо.

Під час заходу заплановані чотири панельні дискусії: про діяльність та потреби бізнесу в умовах війни, державні та недержавні програми його підтримки, допомогу на місцевому та регіональному рівні, отримання гранту на розвиток справи.

Захід проводиться за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» та команди підтримки реформ Міністерства економіки.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів планує масштабну дерегуляцію для бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-