На Одещині облаштували прихистки майже для 5 тисяч херсонців

На Одещині облаштували прихистки майже для 5 тисяч херсонців

Укрінформ
В Одеській області готові розмістити майже 5 тис. жителів Херсонщини, які вимушені були евакуюватися через затоплення внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Одеська ОДА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення. Організовано харчування, соціальний і медичний супровід», - йдеться у повідомленні.

Заначається, що для короткострокового розміщення херсонців можуть бути залучені приміщення закладів освіти. Також до Херсонщини готуються відправити фури з питною водою та помпи для відкачування води.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: геть від великої води

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. На Херсонщині триває евакуація населення. Станос на 7 червня з затоплених територій вже евакуювали понад 1450 осіб. У місті розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів, і наразі там ще перебувають люди та отримують психологічну допомогу – їм роздається вода, продукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-