Після підриву Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб

Після підриву Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб

Фото
Укрінформ
Після підриву росіянами Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ДСНС Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз у нас евакуйовано понад 1450 осіб. У нас також розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів, і наразі там ще перебувають люди та отримують психологічну допомогу – їм роздається вода, продукти. У нас по кількості особового складу залучено загалом понад 1450 осіб і понад 300 одиниць техніки. Якщо брати по ДСНС, то це 772 особи від нас, 174 одиниці техніки і 33 плавзасоби», - сказав Хорунжий.

За його словами, рятувальники працюють у чіткій координації із місцевими органами влади, з Нацполіцією і роблять все, щоб максимально евакуювати людей там, де це потрібно.

Відповідаючи на питання, як у ДСНС оцінюють підготовку до евакуації у Херсоні, Хорунжий заявив, що сили і засоби були організовані й чітко відпрацювали.

«Відразу були сформовані групи для проведення відповідної евакуації. Ми неодноразово повідомляли населення… Були залучені і авто ДСНС із гучномовцями, і ЗМІ максимально говорили про те, щоб із прибережних районів люди могли евакуюватися тощо. Уже зараз, і з кожною годиною залучається все більше і більше засобів і сил», - запевнив речник.

У Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції підтоплено понад 1 тис. 900 будинків.

Як повідомила в Телеграмі Державна служба з надзвичайних ситуацій, у Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції підтоплено понад 1 тис. 900 будинків.

Читайте також: Зеленський показав затоплену Херсонщину: Росіяни не рятують людей на окупованій території

Як повідомлялося, вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених територій.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-