Кузін: Онкоцентр на Херсонщині – під загрозою підтоплення

Кузін: Онкоцентр на Херсонщині – під загрозою підтоплення

Укрінформ
Медзаклади Херсонської області перебувають поза зоною підтоплення, загроза існує тільки для онкологічного центру.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз медзаклади (Херсонської) області не підтоплені, ті пацієнти, які перебували в медзакладах, максимально наближених до підтоплених областей, були переміщені в інші. Працює щонайменше 25 бригад екстреної меддопомоги, бригади Червоного Хреста, і лікарні на рівні міста Херсона продовжують свою роботу", - поінформував Кузін.

За його словами, єдиний медзаклад, для якого є загроза підтоплення, - онкологічний центр.

Читайте також: На Херсонщину з Вінниччини доставили обладнання для ліквідації наслідків підтоплення

"Зараз вирішується питання щодо евакуації пацієнтів. Але це рішення буде прийматися ситуативно, залежно від розвитку ситуації", - сказав заступник міністра.

Він також поінформував, що загалом в Україні 190 медзакладів готові надавати меддопомогу при надзвичайних ситуаціях.

"Ці заклади охорони здоров'я перебувають у підвищеній готовності і мають щонайменше 80% вільних ліжок, які можна буде використати для екстреної госпіталізації таких пацієнтів", - сказав Кузін.

За його словами, на рівні областей, які мають підтоплені території, формуються додаткові запаси антибіотиків та сорбентів для лікування гострих кишкових інфекцій.

Читайте також: Населення Херсонщини забезпечили таблетками для знезараження води — МОЗ

Крім того, щороку в Україні з 1 червня провадиться посилений епідемічний контроль щодо холери, в областях уже почали проводити моніторингові дослідження. За словами головного держсанлікаря, є всі необхідні резерви для надання меддопомоги у разі появи холери.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Під загрозою затоплення опинилися майже 80 населених пунктів на Херсонщині.

За інформацією МОЗ, в області в наявності близько 600 тисяч таблеток для знезараження води, які планується видавати населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-