Населення Херсонщини забезпечили таблетками для знезараження води — МОЗ

Населення Херсонщини забезпечили таблетками для знезараження води — МОЗ

Укрінформ
Під час підтоплення є ризики зараження гострими кишковими інфекціями; Херсонщина на сьогодні забезпечена понад 600 тис. таблеток для знезараження води.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Треба використовувати таблетки для знезараження питної води, якщо ви використовуєте воду з неперевірених джерел або з місць загального користування. Станом на зараз у Херсонській області близько 600 тисяч таблеток для знезараження води є для видачі цивільному населенню”, - сказав Кузін.

Читайте також: На Херсонщину з Вінниччини доставили обладнання для ліквідації наслідків підтоплення

Він наголосив, що в подібних ситуаціях необхідно звертати увагу на ризики виникнення гострих кишкових інфекцій.

"Переважно йдеться про дизентерію, про можливі випадки холери і про загальну рамку гострих кишкових інфекцій, такі як стафілококові інфекції", - зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що населення має дотримуватись правил безпечного вживання води під час війни або будь-якої небезпечної ситуації.

"Якщо є доступ до бутильованої води, їй треба віддавати перевагу. Треба забезпечувати фільтрування води там, де це можливо, якщо вода каламутна чи брудна. Воду треба зберігати в чистій закритій тарі, яку громадяни можуть отримати в пунктах роздачі води", - надав рекомендації Кузін.

Крім того, за його словами, кожну порцію води перед споживанням потрібно перевіряти принаймні на візуальні ознаки забрудненості.

“Ці прості заходи безпечного вживання води допоможуть мінімізувати ризики виникнення і поширення гострих кишкових інфекцій”, - наголосив Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС під загрозою затоплення перебувають майже 80 населених пунктів Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-