У львівському Охматдиті започаткували програму зі встановлення слухових імплантів дітям

У львівському Охматдиті започаткували програму зі встановлення слухових імплантів дітям

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» за підтримки лікарів з Польщі та Бельгії запустили програму зі встановлення слухових імплантів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Це епохальна подія не лише для нашої клініки та лікарні, а і для всієї Львівщини і заходу України. Ще у 2012 році професор Юзеф Мєжвінський сказав, що мріє, щоб у львівському Охматдиті встановлювали кохлеарні імпланти. Але щоб це робити, повинна бути цілісна програма, яка має мати «руки і ноги». Тобто, це не тільки операція. А весь шлях – від виявлення і остаточної діагностики слуху, до операції і потім активної тривалої реабілітації. І така програма зараз створена у нашій обласній дитячій лікарні», – сказав керівник Клініки хірургії голови та шиї львівського Охматдиту Федір Юрочко.

У львівському Охматдиті започаткували програму зі встановлення слухових імплантів дітям / Фото: ЛОДКЛ "Охматдит"

Для допомоги у проведенні кохлеарних імплантацій до Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» приїхали відомі лікарі із Польщі та Бельгії: професор Анджей Жаровський – керівник Клініки оториноларингології в Антверпені, професор Юзеф Мєжвінський – керівник Клініки дитячої оториноларингології в Бидгощі та професор Марцін Шиманський із Клініки оториноларингологї в Любліні.

Разом із командою оториноларингологів лікарні іноземні медики виконали три операції кохлеарної імплантації. Діти, яким зробили імплантацію, родом зі Львова, Львівської області та Закарпаття.

Операції провели безкоштовно. Імпланти лікарні подарувала американська компанія Advanced Bionics, яка виробляє такі медичні пристрої. Ціна одного кохлеарного імпланта сягає до 25 тисяч доларів.

Читайте також: Львівські медики кажуть про незвичайні ускладнення у дітей після COVID-19

«Ми сьогодні засвідчуємо останній етап створення центру слухопротезування у західному регіоні, у нашій клініці. На жаль, для воюючої держави кохлеарні імпланти дуже дороге «задоволення», але ми надіємося, що будемо включені у державу програму», – додав директор ЛОКДЛ «Охматдит» Дмитро Квіт.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році вперше у Львові була виконана кохлеарна імплантація. Троє дітей отримали шанс чути та розвиватися, як і їхні однолітки, завдяки лікарям із Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-