Нова Каховка та інші міста нижче за течією Дніпра швидко йдуть під воду – Джапарова

Нова Каховка та інші міста нижче за течією Дніпра швидко йдуть під воду – Джапарова

Укрінформ
Нова Каховка та інші міста нижче за течією Дніпра внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС швидко йдуть під воду, на площах, де вчора були люди і машини, плавають лебеді.

Відео затоплених міст оприлюднила у Твіттері перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ. 

"Нова Каховка та інші міста нижче за течією Дніпра швидко йдуть під воду. Від цих кадрів, де красиві білі лебеді плавають на площі у центрі міста, де ще вчора були люди та машини, мурашки по шкірі", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі впав на 1,5 метра

У Херсоні знеструмлено мікрорайон Корабел (Острів), задля безпеки через кілька годин також відключать газопостачання. У Херсоні вже затоплені Гідропарк та Нафтогавань, лежачих і маломобільних вивозять до лікарень. В області затоплені вісім сіл.

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що станом на 7.30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам'янка – це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів у Херсоні – це Херсонський район.

За фактом підриву загарбниками Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-