Українців попереджають: ворог готується розганяти в соцмережах фейки про контрнаступ

Українців попереджають: ворог готується розганяти в соцмережах фейки про контрнаступ

Укрінформ
Росіяни активізовують інформаційно-психологічні операції про український контраступ, для цього вже підготовлені фейкові фото та відео про підбиту техніку, загиблих та полонених.

Як передає Укрінформ, про це Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомляє у Телеграмі.

"Увага! СтратКом ЗСУ попереджає. Російські окупаційні війська активізовують свої інформаційно-психологічні операції. На російських Телеграм-каналах та соцмережах планується посилення навали поширень недостовірної інформації про бойові дії ЗС України. Та й власних формувань", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою деморалізації українців і введення в оману спільноти (в тому числі власного населення) російські пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. Навіть якщо контрнаступу і немає.

Читайте також: Росія поширює фейки про збіднений уран - канадська розвідка

"Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали", - зазначили в СтратКомі.

Там нагадали, що достовірну інформацію можна отримати тільки в оперативних зведеннях Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від визначених офіційних спікерів Сил оборони та Збройних сил України.

Читайте також: Плани люблять тишу: Міноборони не оголошуватиме про початок контрнаступу

Як повідомлялось, російське Міністерство оборони повідомило про "великомасштабний наступ" ЗСУ на п'яти ділянках фронту. Стверджується, що воно розпочалося вранці 4 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-