СБУ затримала інформатора росіян, який «зливав» локації Сил оборони на півдні

СБУ затримала інформатора росіян, який «зливав» локації Сил оборони на півдні

Укрінформ
Служба безпеки України під час проведення контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Миколаївської області затримала російського інформатора, який шпигував за позиціями Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

Зловмисником виявився житель Миколаєва, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці на початку цього року.

Як установили в СБУ, за вказівкою агресора він обходив територію міста й околиць та приховано фіксував на камеру телефона об’єкти Сил оборони. Крім того, фігурант визначав координати ключових транспортних комунікацій, їх завантаженість і можливе переміщення колон із боєприпасами.

Розвідувальну інформацію загарбники використовували для коригування повітряних ударів.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання.

За даними слідства, у поле зору російської спецслужби він потрапив через деструктивну активність в одному з прокремлівських Телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

Під час обшуку в зловмисника виявили комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, які він використовував для зберігання та передачі розвідданих.

Читайте також: Російський інформатор з Полтавщини проведе за ґратами 10 років

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років увʼязнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області затримала двох жителів Краматорська, які передавали загарбникам локації Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-