На Сумщині за підтримки U-LEAD запрацювала аграрна сервісна служба

На Сумщині за підтримки U-LEAD запрацювала аграрна сервісна служба

Фото
Укрінформ
На території Зноб-Новгородської селищної громади у Шосткинському районі Сумської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» запрацювала аграрна сервісна служба, створена для покращення продовольчої безпеки.

Про це повідомляється на сайті U-LEAD, передає Укрінформ.

Як зазначається, Програму продовольчої безпеки на 2022-2023 роки на території Зноб-Новгородської селищної ради громада розробила спільно з експертами Програми «U-LEAD з Європою». Другим етапом співпраці стало створення аграрної служби.

Головна мета аграрної сервісної служби полягає у допомозі людям з обробітком землі, самозабезпечення жителів продуктами харчування, мінімізація наслідків війни.

“Однією з головних ідей створення аграрної служби є надання послуг з обробки землі, в тому числі соціально незахищеним верствам населення на пільгових умовах. Завдяки різноманітній навісній техніці служба може надавати широкий спектр послуг протягом усього весняно-осіннього сезону – починаючи з підготовки ґрунту до весняно-польових робіт і закінчуючи збиранням урожаю та підготовкою ґрунту до зимівлі”, - сказав координатор проєкту, керівник Регіонального офісу U-LEAD у Луганській області Ігор Агібалов.

За його словами, уже створено реєстр даних про 200 місцевих домогосподарств, яким потенційно буде надано послуги з обробітку землі. Зараз ідеться про перші кроки діяльності аграрної сервісної служби.

Читайте також: Єврокомісія через програму U-LEAD організує в Україні тестові пілотні проєкти з відновлення шкіл

Мешканці громади вже почали одержувати послуги з обробітку землі – новий мінітрактор із навісним обладнанням уже в роботі. Люди також можуть отримати консультативні послуги, адже у службі працює галузевий експерт-агроном.

Реалізують ідею ГС «Органічна Україна. Північ» та КП «Зноба-Благоустрій» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Результати роботи служби мешканці зможуть побачити вже цієї осені.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-