До 12 років ув’язнення засудили колаборанта з Куп’янська

До 12 років ув’язнення засудили колаборанта з Куп’янська

Укрінформ
До 12 років позбавлення волі засудили колаборанта, який брав участь у репресіях проти жителів Куп’янська Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного поплічника РФ, який допомагав окупантам під час тимчасового захоплення Харківщини. Співробітники СБУ затримали його у вересні 2022 року під час стабілізаційних заходів у звільнених районах області», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисником є 32-річний житель Куп’янська, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Читайте також: Коригувальник ракетних ударів рф по Львову отримав довічне

За це його призначили до лав створеного агресором «управління мвс Харківської області». Там він увійшов до складу так званого «взводу патрульної служби».

На цій «посаді» колаборант патрулював вулиці міста і брав участь у незаконних затриманнях місцевих жителів.

Кожне таке затримання він «оформлював» під надуманими приводами, а потім «звітував» про це перед загарбниками.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і призначив йому 12 років тюрми.

Читайте також: В Одесі чоловік отримав довічне - передавав ворогу дані про ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у травні жителя Херсонської області, який пішов на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації» Чаплинського району, заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-