Після марафону двох ветеранів виробник безкоштовно передасть шпиталю додаткове обладнання

Після марафону двох ветеранів виробник безкоштовно передасть шпиталю додаткове обладнання

Укрінформ
Після пішого марафону, під час якого ветерани Олександр Швецов та Сергій Храпко зібрали 3,6 млн грн на гастроскоп для військового госпіталю, японський виробник вирішив безкоштовно передати медзакладу обладнання для повного укомплектування ендоскопічної стійки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Олександр Швецов.

«Гастроскоп – це маленька частинка зі всієї ендоскопічної стійки, вся стійка коштує 11 500 000 грн, і вона дуже потрібна новому приймальному відділенню Київського шпиталю. «Olympus» вирішив: все, чого не вистачає до гастроскопа просто подарувати», - написав Швецов.

Раніше японська компанія «Olympus» вирішила подарувати до гастроскопа необхідні відеогаджети на понад 3 млн грн.

Читайте також: Наєв передав Рівненському госпіталю обладнання для проведення операцій у польових умовах

Як повідомляв Укрінформ, марафон «Із полум’я зродилися» стартував 15 травня. Олександр Швецов вийшов із Житомира, а Сергій Храпко – із Києва, зустрілися вони 19 травня. Ветерани зібрали 3,6 млн грн на гастроскоп для Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», а також встановили рекорд у номінації «Найбільша кількість кроків, зроблених двома протезованими людьми назустріч один одному».

Олександр та Сергій брали участь у бойових діях у 2014-2015 роках та під час виконання завдань отримали поранення. У Швецова ампутована нога, а у Храпка – рука та нога.

Фото: Ірина Солошенко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-