На Львівському медіафорумі обговорюють питання виживання цивілізацій

На Львівському медіафорумі обговорюють питання виживання цивілізацій

Укрінформ
У Львові розпочався Львівський медіафорум (LMF), який триватиме в режимі офлайн та онлайн три дні. Фокусна тема: «Після війни або перед війною. Як цивілізації перемогти хаос?».

Про це повідомили на сторінці LMF, передає Укрінформ.

«Те, що сьогодні, понад рік після повномасштабного вторгнення Росії, можливе проведення міжнародного форуму у Львові, означає дві речі. По-перше, країни демократичного світу таки почули наш заклик і підтримали українців у їхній боротьбі проти новітнього варварства, яке в сусідній Росії переродилося в державний лад та втілилося в тоталітарну ідеологію, котру віднедавна офіційно називають рашизмом. По-друге, - те, що в оборону цінностей демократії стала найбільша у світі група спільнота захисників прав людини - Збройні сили України», - зазначила під час церемонії відкриття голова ГО «Львівський медіафорум» Ольга Мирович.

Вона наголосила, що майже мільйон чоловіків та жінок усіх можливих професій: журналісти, маркетологи, ІТ-фахівці, вчителі, письменники, лікарі, водії, будівельники та інші спеціалісти проливають кров на полі бою, є тією тонкою червоною лінією, що на європейському континенті відокремлює варварство від тріумфу, повагу до прав людини - від безправ’я, а життя — від смерті. 59 журналістів загинули під час війни, яку розв’язала Росія, наголосила Мирович.

Читайте також: Стримати війну Росії в майбутньому може лише членство України в НАТО – Фукуяма

«Час, у якому ми живемо, - це час відповідальності. Не колективної, в якій ми несемо тягар наслідків групових рішень, а розділеної, коли віднаходимо свій обов’язок активно діяти, щоб на ці рішення впливати. Особливо тепер, під час геноциду, якого українці зазнають від росіян, ми відкидаємо будь-які виправдання моральному релятивізмові та інертності, бо вони є вибором безвідповідальності. До того ж вважаємо професійним обов’язком медійної та правозахисної спільнот відновити справедливість, змусивши відповідати перед судом тих, хто роками поширював дезінформацію та пропаганду, які підготували ґрунт для цього злочину. Віримо, що історія також належно оцінить наші зусилля», - додала Мирович.

LMF — друга за масштабом медіаконференція в Європі, яка цьогоріч проходить 25-27 травня. Подія відбувається в оновленому форматі й зібрала навколо закордонних й українських медіафахівців, публічних інтелектуалів, дослідників, полісімейкерів, представників громадського сектору і міжнародних організацій.

Фото: LMF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-