Джарилгач став повністю мілітаризованою зоною — місцева влада

Джарилгач став повністю мілітаризованою зоною — місцева влада

Укрінформ
З острова Джарилгач, що на захопленій росіянами території Херсонщини, чути вибухи та постріли, це повністю мілітаризована зона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Скадовська міська рада.

«Зі зведення Генштабу стало відомо, що окупанти засипали перешийок між островом Джарилгач та материком. Перешийок між островом та материком знаходиться поблизу селища Лазурне Скадовського району. Ця місцевість відома всім жителям Скадовщини», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, місцеві жителі й раніше повідомляли про рух техніки до перешийку, а також про активність військових на острові.

У міськраді зазначають, що наразі жителі не можуть підтвердити наскільки засипано перешийок, адже не мають доступу до місцевості. Візуально, зі супутникових знімків, перешийок виглядає засипаним.

«Нам відомо, що до перешийку досі їздить техніка. З острова чутно вибухи та постріли», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наближення лінії фронту означатиме невідворотні втрати у заповіднику «Асканія-Нова» - директор

Як підкреслюється, наразі Джарилгач під контролем окупантів, це повністю мілітаризована зона. До острова заборонено будь-яку навігацію, перекрито доступ і місцевим рибалкам.

У міськраді підкреслюють, що внаслідок використання острова російськими військовими страждає заповідна флора та фауна, у близькому майбутньому дії окупантів можуть мати негативні наслідки не тільки для Джарилгача, але й всієї екосистеми Скадовщини.

Читайте також: Росія завдала збитків українському довкіллю на вісім трильйонів гривень

Як повідомляв Укрінформ, на думку члена правління Української природоохоронної групи, професора Херсонського державного університету Івана Мойсієнка, створення військового полігону загарбниками та з’єднання росіянами Джарилгача з материком матиме катастрофічні наслідки для природних екосистем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-