З Ужгорода в німецьке місто Дармштадт вирушили у веломарафон українські ветерани

З Ужгорода в німецьке місто Дармштадт вирушили у веломарафон українські ветерани

Фото
Укрінформ
Всеукраїнський ветеранський велопробіг із Ужгорода до Дармштадта стартував у середу вранці із площі Поштової.

Про це повідомили у Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

"Із обласного центру Закарпаття вирушили двоє учасників – начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов та ветеран російсько-української війни у 2014-2016 роках Анатолій Вересенко, дорогою до них приєднаються інші. Загалом планують подолати понад 1500 кілометрів", - йдеться в повідомленні.

З Ужгорода в німецьке місто Дармштадт вирушили у веломарафон ветерани з українським прапором / Фото: Ужгородська міська рада

Ветерани проїдуть, зокрема, містами Попрад, Нітра та Братислава (Словаччина), Брно та Прага (Чехія), Вайден, Вюрцбург (Німеччина).

Велопробіг завершиться 2 червня у німецькому місті-побратимі Ужгорода – Дармштадті.

Читайте також: Чотири країни і 1500 кілометрів: 24 травня стартує всеукраїнський ветеранський велопробіг

Як зазначили у міській раді, із перших днів повномасштабної війни і до сьогодні Дармштадт надає Ужгороду гуманітарну допомогу - продукти, воду, одяг, посуд, засоби гігієни дотепер отримують переселенці, що зареєстровані у місті. Гуманітарні вантажі відправляли й українцям, які проживають у регіонах, що знаходяться під обстрілами ворога, на деокуповані території. Передають допомогу і в дитячі будинки на Закарпатті. Придбали у Дармштадті й генератори у школи та дитсадки Ужгорода, для водоканалу, лікарень, комунальні підприємства міста отримали транспортні засоби.

"Підтримка німецьких партнерів у час війни дуже важлива. На знак вдячності з Ужгорода учасники велопробігу повезуть у Дармштадт Прапор України – із підписами, щирими побажаннями та словами подяки від поранених захисників, які лікуються у медзакладах обласного центру", - зазначили у міській раді.

На шляху від Ужгорода до Дармштадта заплановано проведення в українських закордонних представництвах зустрічей з представниками місцевої влади та громадськості, з українцями, які знаходяться за кордоном, проведення фотовиставок про українських захисників і захисниць.

Читайте також: У Запоріжжі дружини загиблих бійців започаткували простір «Прапорець пам'яті»

Щорічний всеукраїнський ветеранський велопробіг вже традиційно організовує Міністерство у справах ветеранів України на підтримку ветеранів війни, щоб привернути увагу до подвигу захисників України, подякувати тим, хто захищає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої держави, вшанувати пам’ять загиблих Героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-