Львівська ОВА пропонує заборонити російську мову в українських паспортах – звернулася до ВР

Львівська ОВА пропонує заборонити російську мову в українських паспортах – звернулася до ВР

Укрінформ
Львівська ОВА надіслала лист-звернення у Верховну Раду, Офіс Президента та Міністерство внутрішніх справ України, щоб для громадян України, які є власниками паспортів-книжечок, не було вимоги дублювати дані російською.

Про це в Телегамі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Російської мови не має бути у паспортах українців! Уже 9 років pociя зазіхає на територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. 15 місяців триває повномасштабна війна. Гинуть найкращі сини та доньки України. Гинуть діти. Під обстрілами наші міста й села. А в паспортах українців досі є дублювання інформації мовою агресора. Це питання більше відкладати не можна», - написа Козицький.

Відтак сьогодні, 23 травня, Львівська ОВА надіслала лист-звернення у Верховну Раду України, Офіс Президента та Міністерство внутрішніх справ України, щоб для громадян України, які є власниками паспортів-книжечок, не було вимоги дублювати свої персональні дані «нарєчієм» агресора на звороті при вклеюванні нової фотокартки чи виготовленні паперового паспорта.

Читайте також: Рівень вживання російської мови у 2022 році знизився майже на 10%

«Сподіваємося на підтримку як від інших областей, так і на державному рівні», - додав начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у висновку третього Річного звіту Уповноваженого із захисту державної мови про стан дотримання Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який був оприлюднений 30 квітня, зазначено, що в умовах воєнного стану Україна зробила значний поступ назустріч державній мові, а динаміка і характер змін у 2022 році дозволяють говорити про запуск стрімкої “самоукраїнізації” суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-