У захопленому Сєвєродонецьку люди живуть без каналізації, світла та води

У захопленому Сєвєродонецьку люди живуть без каналізації, світла та води

Укрінформ
У Сєвєродонецьку на Луганщині російські загарбники зруйнували каналізаційну систему, а також позбавили жителів світла та води.

Про це у Телеграмі повідомляє Луганська ОВА з посиланням на голову Сєверодонецької РВА Романа Власенка, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про наш Сєвєродонецький район, нові окуповані території, то там ситуація залишається дуже поганою. Не вистачає світла, води питної. У Сєвєродонецьку зруйнована каналізаційна система», - зазначив Власенко.

За його словами, подібна ситуація залишається у Рубіжному, Лисичанську та Кремінній. Власенко додав, що на тимчасово окупованих територіях не вистачає лікарів, що створює проблеми в медичній галузі.

«Вся медична інфраструктура працює на окупаційне військо», - констатував Власенко.

Читайте також: На Луганщині загарбники «прикривають» військовий госпіталь дитячим відділенням

Також він зауважив, що на Луганщині російські окупанти посилюють на місцевих психологічний тиск. За даними Власенка, триває російська паспортизація, русифікація та мобілізація. Росіяни ходять по домівках у пошуку зрадників та заселяють колаборантів і російських військових, додав голова РВА.

Водночас під контролем ЗСУ на Луганщині залишаються більше 10 населених пунктів. Переважно це сільська місцевість, де проживають близько 200 людей, сказав він. Ці території ворог постійно обстрілює, тому пріоритетом української влади є вивезення людей подалі від бойових дій.

Як повідомлялося, у Стельмахівці Луганської області залишився лише один житель, який поки що відмовляється від евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-