На Луганщині загарбники «прикривають» військовий госпіталь дитячим відділенням

На Луганщині загарбники «прикривають» військовий госпіталь дитячим відділенням

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області росіяни створили оперативний штаб для реалізації проєкту “Земля для туризму”.

Як передає Укрінформ, про повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

"У так званій "лнр" створено оперативний штаб з виявлення земельних ділянок та територій для туристської діяльності. Повідомляється, що його сформовано для реалізації проєкту "Земля для туризму". Штаб вибиратиме з наданих окупаційною адміністрацією земельні ділянки, які є найбільш прийнятними та привабливими для інвесторів", - ідеться в повідомленні.

Як зазначили в ОВА, військові РФ мінують територію навкруги, "так звана влада шукає місця для туризму. Бюджетні кошти стерплять все. Як і люди в окупації".

"Жінка загинула у п’ятницю ввечері. Саме тоді росіяни вчергове вдарили артилерією по житловому масиву Невського. До неї неодноразово зверталися з пропозицією евакуюватися – вмовляли і представники місцевої адміністрації, і родичі, але жінка кожного разу відмовлялася", – повідомив начальник ОВА Артем Лисогор.

За його словами, у населеному пункті ще залишаються близько 60 осіб, які наражають на небезпеку і себе, і тих людей, які, ризикуючи життям, регулярно привозять їжу і все необхідне до села. “Працюємо з кожним, дехто погоджується, але попри такі трагічні випадки, евакуація не є масовою”, - підкреслив очільник ОВА.

Читайте також: На Луганщині загарбники змушують випускників шкіл отримувати паспорти РФ

“Вчора окупанти також відкрили вогонь по Невському, а ще по Стельмахівці, Макіївці та Білогорівці. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки та Діброви”, - повідомив Лисогор.

Росіяни продовжують використовувати цивільні медичні заклади захоплених територій у власних цілях. Так, верхні поверхи Лутугинського районного територіального медичного об’єднання загарбники перетворили на військовий госпіталь, а для його прикриття на першому поверсі залишили дитяче відділення, підкреслили в ОВА.

“Наразі у медичному закладі на лікуванні перебуває близько 100 російських військовослужбовців з пораненнями різного ступеню важкості. Це число є піком можливостей військового шпиталю у наданні медичних послуг”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Рубіжному комунальники замість грошей отримують від росіян гуманітарку

Як заявили в обладміністрації, “піком абсурду є примусова паспортизація школярів. Спочатку їм погрожували не допуском до іспитів у разі відсутності паспорта РФ, тепер взагалі запропонували видавати атестати тільки із наявністю цього документа. Замість підготовки до тестувань та подальшого вступу підлітки вимушені займатися бюрократією і відстоювати великі черги”.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених російськими військовими територіях Луганщини партизани підривають залізничні колії та розповсюджують агітаційні матеріали.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-