У Стельмахівці на Луганщині залишився один житель, він відмовляється від евакуації

У Стельмахівці на Луганщині залишився один житель, він відмовляється від евакуації

Укрінформ
У Стельмахівці Луганської області залишився лише один житель, який поки відмовляється від евакуації, іншим п’ятьом допомогли виїхати протягом останніх трьох днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, у звільнених від росіян населених пунктах Коломийчиської громади наразі проживають по декілька людей, щоразу їх вмовляють убезпечити себе.

“Вони перебувають під щоденними обстрілами. Але, до прикладу, зі Стельмахівки протягом останніх тижнів виїжджати не хотів ніхто – люди майже весь час проводили у підвалах. Втім, на початку тижня нам вдалося вмовити евакуюватися чоловіка, а вчора – ще чотирьох місцевих жителів, серед яких одна людина з інвалідністю. Вони вже у безпеці – розселенням та забезпеченням всім необхідним займається Коломийчиська військова адміністрація, – зазначив Лисогор. – Тож у Стельмахівці, де до війни проживало понад 500 осіб, залишився лише один чоловік, який поки відмовляється виїжджати”.

Як ідеться в повідомленні, Стельмахівку минулої доби росіяни знов обстріляли. Також ворог намагався атакувати поблизу сусіднього Новоселівського, яке спорожніло декілька місяців тому.

Крім того, війська РФ спробували наступати в районі Невського, завдав авіаційних ударів неподалік Діброви та Білогорівки.

Вогонь артилерії російські війська спрямували в бік Макіївки, Невського, Білогорівки та Діброви.

“Ми усіляко підтримуємо людей, які там проживають. Попри небезпеку, співробітникам поліції Луганщини вчора вдалося доставити чергові 500 буханок хліба до населених пунктів Красноріченської громади. Також адресно розвезена гуманітарна допомога до кожного з сіл, де ще є жителі”, – додав Лисогор.

Читайте також: Військові РФ вбили ще одного жителя Донеччини, п’ятьох поранили

Як повідомляв Укрінформ, для реалізації проєктів з відбудови Луганщини після її звільнення обласна влада разом з Програмою ООН планує створити Центр відновлення та розвитку громад.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-