У Львові відбувся перформанс до 79-ї річниці депортації кримськотатарського народу

У Львові відбувся перформанс до 79-ї річниці депортації кримськотатарського народу

Фото
Укрінформ
У Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору», що у Львові, провели перформанс «Плинність пам'яті», присвячений депортації кримськотатарського народу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що у межах заходу український художник, живописець, графік, перформер, автор багатьох мистецьких проєктів Влодко Кауфман виклав на білих аркушах паперу різні втрачені речі, якими люди користуються у побуті: частину дверного замка, прикраси, окуляри, ложки тощо.

«Ми повинні пам'ятати свою історію, навіть якщо вона болісна і ми рефлекторно не хочемо занурюватися в неприємні спогади. Найменші деталі минулого, на перший погляд, несуттєві, ті, які ми забуваємо чи навіть відкидаємо, які залишаються для нас «білими плямами» - є невіддільною частиною плинності нашого життя, пройденими координатами на траєкторії руху, яка привела нас до нашого теперішнього та впливатиме на наше майбутнє», - зазначили організатори.

Перформанс до 79-ї річниці депортації кримськотатарського народу / Фото: ЛОВА

Символічно, що предмети перформансу автор виклав на 79 шпалах залізничної колії. Адже саме 79 років тому, звинувативши у неіснуючих злочинах, за три дні радянський режим зламав долі близько 200 тисяч кримських татар. Їх виселили з Криму. Майже половина – загинули.

Читайте також: МЗС України закликає світ визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році

Як повідомлялося, сьогодні біля Львівської ОВА приспущені прапори, так тут вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-