У Маріуполі росіяни виживають 17 родин з будинку, який хочуть знести

У Маріуполі росіяни виживають 17 родин з будинку, який хочуть знести

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники 17 родин виживають з власного будинку, який хочуть знести.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«17 маріупольських родин окупанти виживають з власного будинку. Чотирнадцятиповерхівку хочуть знести. Жителі будинку по вулиці Купріна, 77 у відчаї», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські загарбники виселяють людей до гуртожитка, де пропонують койкомісця. Нові квартири, про які розповідають пропагандисти, сказали мешканцям, що їм «не положено», бо їх отримують колаборанти та посібники окупантів.

У міськраді підкреслили, що маріупольці відмовляються покидати власне житло на таких умовах, тож їх намагаються просто вижити. Так з 12 квітня цей будинок відключили від водо- та електрозабезпечення. Тому люди вивісили з балконів написи («SOS. Отключили свет и воду. Живут люди!»), щоб хоч якось показати, що вони тут живуть.

«У «руському мирі» звичайні люди не мають жодних прав, а відчувають лише приниження та знущання», - наголосили у міській раді.

Раніше, 9 травня 2023 року, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко констатував, що з початку повномасштабного вторгнення російські загарбники пошкодили 2208 будинків у Маріуполі, з них 50% - знищено. «Зараз вони їх зносять, залишаючи котловани та груди каміння. Майже 300 будинків уже демонтовано, ще у планах окупантів знести приблизно 700 будинків», - заявив мер, підкреслюючи, що цим ворог хоче приховати сліду своїх злочинів.

Читайте також: У Маріуполі армія рф знищила понад 1100 будинків – міськрада

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники примушують мешканців міста, особливо бюджетників, отримувати російські паспорти.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-