У Тернополі спростували чутки про підвищення радіації після ракетного удару

У Тернополі спростували чутки про підвищення радіації після ракетного удару

Укрінформ
Начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш спростував чутки про підвищення рівня радіації в обласному центрі внаслідок влучання російських ракет в ніч проти 14 травня.

Про це йшлося на пресконференції Ради оборони Тернопільщини, передає кореспондент Укрінформу.

"Засобами масової інформації та інтернетом поширюється інформація про те, що в Тернополі (вибухнув – ред.) склад з бідним чи збагаченим ураном... Це фейк, його запускають люди, які працюють на москалів, щоб зробити паніку, дестабілізувати ситуацію. Я вам заявляю офіційно: ніяких боєприпасів під час ракетної атаки не зривалося, збагаченого, збідненого урану в Тернополі немає. Екологічна ситуація, заміряна зараз, після гасіння пожежі, стабільна", – наголосив Труш.

Він зазначив, що внаслідок пожежі складських приміщень відбувалося горіння пластмаси, полімерних виробів, що спричинило запахи і погіршення якості повітря в місті. Але працівники ДСНС ситуацію нейтралізували, і наразі, згідно із замірами, повітря в місті повністю безпечне.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що у місті розміщені датчики, які постійно контролюють чистоту повітря. Стан повітря можна відстежувати онлайн, в інтернеті або за допомогою міського мобільного застосунку.

Начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення, за рішенням міської адміністрації, в Тернополі двічі на день також вимірюється рівень радіації.

Крім того, він застеріг мешканців області: у разі виявлення фрагментів збитих російських ракет їх не можна чіпати, оскільки залишки палива на них можуть бути отруйними.

Читайте також: На Тернопільщині внаслідок ракетної атаки рф пошкоджені будинки та автомобілі

Начальник ГУ ДСНС Тернопільщини Віктор Маслей поінформував, що сьогодні піротехніки знешкодять нерозірвану бойову головку збитої силами ППО ракети Х-55.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 травня війська рф двічі атакували Тернопіль крилатими ракетами. Унаслідок атаки сталося займання складських приміщень на площі близько 50 тис. кв. м, пошкоджено інфраструктурний об'єкт і комерційну власність, 50 транспортних засобів, житлові будинки і дачні ділянки. Травмовано двох чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-