росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники за добу здійснили атаки на дев'ять областей України, є загиблі і поранені цивільні люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 12 травня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 5 обстрілів, бив ракетами з гелікоптера, застосовував міномети, артилерію, вдарив керованими авіабомбами по Новгород-Сіверському району.

У двох прикордонних селах пошкоджені чотири приватні будинки, поранень зазнали двоє місцевих жителів.

У Сумській області вночі та вранці зафіксовано два мінометні обстріли. Під вогнем опинились населені пункти Миропільської та Новослобідської громад.

Читайте також: Повертати дітей з росії стало набагато важче – Микола Кулеба

Вчора протягом дня росіяни здійснили 17 обстрілів прикордоння. Зафіксовано понад 80 вибухів. Обстрілів зазнали населені пункти Зноб-Новгородської, Есманської, Юнаківської, Білопільської, Миколаївської, Великописарівської громад.

У Зноб-Новгородській громаді внаслідок мінометного обстрілу зруйновано міст на автошляху місцевого значення. Пошкоджено два приватні житлові будинки.

У Запорізькій області 24 населені пункти постраждали від ворожих ударів, зокрема Оріхів, Гуляйполе, Кам'янське, Степногірськ, Павлівка, Омельник, Павлівка, Новоданилівка, Залізничне.

Ворог здійснив 95 обстрілів: 87 артилерійських, три атаки з БПЛА, два авіаційні удари, два - з РСЗВ та один ракетний удар. Зафіксовано 88 повідомлень про руйнування цивільних об'єктів.

У Дніпропетровській області війська рф вчора били по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах.

Читайте також: На півдні ворог у паніці розпорошує зусилля на кілька напрямків – Гуменюк

Вночі росiйська армiя чотири рази з важкої артилерії вдарила по Нікопольському району. Під ударами були Нiкополь, Червоногригорівська та Марганецька громади.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог з мінометів та артилерії обстріляв Гур'їв, Глибоке, Старицю, Бугруватку, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе, Синельникове, Зибине, Бочкове, Бударки та Великий Бурлук.

На Куп’янському напрямку обстрілів зазнали Одрадне, Дворічанське, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна і Табаївка.

У селі Великий Бурлук Куп'янського району пошкоджені торговельні павільйони на ринку та щонайменше сім приватних житлових будинків, будівлі суду та ліцею, знищено приватні автомобілі і транспорт водоканалу, сталася пожежа. Поранень зазнали та були госпіталізовані 16-річна дівчина та двоє жінок віком 43 і 62 років.

Внаслідок артобстрілу Вовчанська пошкоджено приватний житловий будинок. З пораненням госпіталізована 88-річна жінка.

Читайте також: Україні потрібно більше часу для контрнаступу - Зеленський

У Луганській області Стельмахівка, Макіївка, Невське та Білогорівка зазнали російських обстрілів. Авіаційних ударів ворог завдав по Греківці та Білогорівці.

Основні бої продовжують точитися у Серебрянському лісництві, але ворог там успіху не має.

Усього за добу агресори здійснили 96 обстрілів, випустили 417 снарядів.

У Донецькій області росіяни здійснили 30 обстрілів, скинули авіамомбу, застосовували ЗРК "С-300", РСЗВ "Град" і "Смерч", міномет, артилерію.

Під обстрілами перебували Краматорськ, Костянтинівка, Слов’янськ, Часів Яр, Торецьк, Курахове, Авдіївка, Велика Новосілка, Нью-Йорк, Діброва, Дружба, Новоселівка Перша, Уманське.

Читайте також: На Харківщині придатні до обробітку 53% сільськогосподарських земель – ОВА

Пошкоджено 44 житлові будинки (з них 13 багатоквартирних), офісне приміщення, кінотеатр, 4 цивільні автомобілі, шість гаражів, мотоцикл, два цехи ПАТ "Енергомашспецсталь" у Краматорську, спортзал, 5 господарчих споруд, два магазини.

За добу на Донеччині одна людина загинула і 12 дістали поранення.

У Миколаївській області зранку ворог з артилерії обстріляв акваторію Очаківської громади. Постраждалих немає.

Вчора внаслідок ударів з РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади були пошкоджені два житлові будинки.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 80 обстрілів (випустили 339 снарядів), з них по Херсону — чотири обстріли (12 снарядів).

У полі поблизу села Благодатне Чорнобаївської громади двоє чоловіків натрапили на російську міну. Один з них загинув, другий дістав легкі поранення.

Під ударом ворога опинилося село Одрадокам'янка Тягинської тергромади. Подружжя пенсіонерів з пораненнями були доправлені до лікарні.

У результаті ворожого обстрілу села Ромашкове Білозерської громади поранення середньої тяжкості дістала жінка.

Читайте також: Подоляк - про контрнаступ: Це не одна битва, яка все вирішить

У Херсоні росіяни поцілили у територію комунального транспортного підприємства. Пошкоджено дах будівлі і тролейбус. Також російська артилерія вдарила по будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії № 20. Спалахнула пожежа. Крім того, армія рф поцілила у будівлю лікарні і територію та споруди двох підприємств критичної інфраструктури у Херсоні.

Всього за добу через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула, четверо дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 88 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-