Повертати дітей з росії стало набагато важче – Микола Кулеба

Повертати дітей з росії стало набагато важче – Микола Кулеба

Укрінформ
Повертати викрадених росією дітей стало набагато важче.

Про це сказав виконавчий директор БО Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини у 2014 -2021 рр. Микола Кулеба під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Попри те, що російські офіційні особи повідомляють, що вони ігнорують це рішення МКС і воно нікчемне, ми можемо засвідчити, що сьогодні вони бояться і перешкоджають поверненню дітей. Повертати дітей стало набагато важче, бо кожна повернута дитина в Україну — це свідок злочину”, - сказав він.

Читайте також: Перед контрнаступом ЗСУ росіяни масово депортують дітей - Save Ukraine

За словами Кулеби, викрадені діти є свідками злочину геноциду щодо українського народу, який розслідує Міжнародний кримінальний суд, і можуть надати свідчення, які допоможуть притягнути до відповідальності посадовців, причетних до незаконної депортації в росію українських дітей.

“Вони (росія - ред.) бояться цього, тому що це нам допомагає формувати кейси для майбутніх вироків не тільки путіну і марії львовій-бєловій, а й іншим посадовим особам, які приймали і виконували відповідні рішення”, - додав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росія не надає жодних даних щодо українських дітей, які там перебувають, зокрема про їхнє місцеперебування.

Читайте також: Кулеба привітав звіт ОБСЄ щодо викрадення росією українських дітей

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та дитячого омбудсмена марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-