Єврокомісар з питань внутрішніх справ відвідала Ірпінь

Єврокомісар з питань внутрішніх справ відвідала Ірпінь

Фото, відео
Укрінформ
Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон у складі іноземної делегації відвідала в Ірпені місця воєнних злочинів російський загарбників.

Про це повідомляє пресслужба МВС, передає Укрінформ.

Як зазначається, делегація, до складу якої входили також гендиректор Генерального директорату з питань міграції та внутрішніх справ Моніка Паріа та виконавчий директор Європолу Катрін де Боллє, побувала у відбудованому районному відділі поліції, який під час російської окупації слугував укриттям для цивільних, а також біля зруйнованого житлового комплексу.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Національної поліції Іван Вигівський розповів гостям про роботу поліції в умовах воєнного стану, а також про результати масованих обстрілів військовими рф Ірпеня.

«російські військові обстрілювали місто, перетворюючи квітучий Ірпінь на руїни. Був розбитий і районний відділ поліції, тир якого став прихистком для місцевих жителів. Загалом в Ірпені під час окупації загинуло майже 300 цивільних», - зазначив керівник відомства.

Делегація відвідала житловий комплекс "Ірпінські липки", який зазнав масштабних руйнувань. «Це був один із найбільших житлових комплексів міста. Його росіяни фактично знищили. 2 березня минулого року російські літаки завдали двох авіаційних ударів по житловому будинку. Пізніше, 16 березня, тут внаслідок обстрілів почалася пожежа, яку через активні бойові дії вдалося ліквідувати лише наступного дня. На жаль, загинули цивільні люди», - зазначив Вигівський.

Читайте також: Мігранти й облаштування кордонів: Клименко зустрівся з Єврокомісаром Йоганссон

Іноземні гості також ознайомилися з роботою поліцейських кінологів, криміналістів та вибухотехніків. Зокрема, керівники профільних служб розповіли про роботу мобільних ДНК-лабораторій, завдяки яким можна встановити ДНК-профіль загиблої людини за півтори години, про розмінування міста після деокупації. За їхніми даними, впродовж трьох місяців щоденно звідси вивозили до п’яти тонн вибухонебезпечних предметів.

Єврокомісар Йоганссон побувала на місцях воєнних злочинів в Ірпені / Фото: Нацполіція

Єврокомісар Йоганссон була вражена руйнівними результатами російського вторгнення, а також стійкістю українців. «ЄС буде на вашому боці стільки, скільки це потрібно. Ми сподіваємося, що війна швидко закінчиться, але запевняю: ми будемо допомагати вам відновлювати країну на вашому шляху до Європейського Союзу», - запевнила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон прибула з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-