До Києва прибула єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон

До Києва прибула єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон

Оновлено
Укрінформ
Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон прибула з візитом до Києва.

Про це вона повідомила у Твіттері, передає Укрінформ. 

«У Києві сьогодні, щоб обговорити нашу спільну безпеку. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко досягає чудових результатів», - написала Йоганссон.

За її словами, на порядку денному – співпраця правоохоронців, запобігання контрабанді зброї, роботу над розслідуванням воєнних злочинів, підтримку для розмінування територій, де велися бойові дії.

Як зазначається на сайті Європейської Комісії, Ілва Йоганссон перебуває в Києві для проведення переговорів з українськими колегами з питань співробітництва у сфері внутрішньої безпеки, а також з метою підтвердження солідарності ЄС з Україною та її народом.

Планується, що Йоганссон зустрінеться з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком та заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. Заплановані також зустрічі з представниками НАБУ та САП для обговорення прогресу в антикорупційній реформі.

Програмою візиту запланована також зустріч єврокомісара з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

«Візит єврокомісара Йоганссон є частиною ширших політичних зобов’язань Європейського Союзу та висловленням солідарності з Україною та її народом», - наголошується в інформації.

Ілва Юлія Марґарета Йоганссон — шведський політик, комісар з питань внутрішніх справ у Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Читайте також: Єврокомісарку Марію Габріель висунули на посаду прем'єра Болгарії

Як повідомляв Укрінформ, у червні минулого року за рішенням Європейської Ради Україна отримала статус країни-кандидата на членство в ЄС. Серед семи рекомендацій Європейської Комісії із виконання необхідних умов для подальшого просування на шляху до членства ключове місце посідають реформи у сфері верховенства права та боротьби з корупцією.

Україна сподівається отримати позитивну оцінку Європейської Комісії щодо прогресу у виконанні наданих рекомендацій вже цього року, та швидко розпочати переговори щодо членства в ЄС.

Фото: Ілва Йоганссон, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-