Поліція Київщини проходить тренування щодо відбиття імовірного повторного наступу рф на регіон

Поліція Київщини проходить тренування щодо відбиття імовірного повторного наступу рф на регіон

Укрінформ
Поліцейські Київської області на систематичній основі проходять тренування із представниками Збройних Сил України та Служби безпеки України щодо відбиття імовірного повторного наступу російської федерації на центральний регіон.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов розповів у інтерв’ю Укрінформу.

«На цей час поліцейські центрального регіону несуть службу в Чорнобильській зоні. Там проведені відповідні фортифікаційні роботи, туди заведені військові підрозділи, які у співпраці з поліцією забезпечують охорону державного кордону», – зазначив він.

Читайте також: У систему «Безпечна Київщина» вже інтегрували 1885 відеокамер – Нєбитов

Нєбитов підкреслив, що правоохоронці систематично проходять тренування щодо відбиття потенційної повторної наземної атаки з боку росії, які можна поділити за двома напрямами.

«Перший – наш внутрішній. Ми переглянули систему підготовки особового складу. Серед обов’язкових навичок – володіння автоматичною зброєю, ручними гранатометами, мінно-вибуховою справою, домедичною підготовкою», – уточнив керівник Головного управління Нацполіції Київщини.

Він акцентував, що наразі вся діяльність тренінгового центру, управління кадрового забезпечення спрямована на те, щоб кожен працівник поліції володів цими навичками.

Читайте також: Поліція Київщини призначила до «Гвардії наступу» вже 208 осіб – Нєбитов

Другий, за його словами, – тренування у взаємодії із ЗСУ та СБУ.

«Зі Службою безпеки України здійснюємо заходи щодо виявлення ДРГ, відпрацювання оперативної інформації про можливі колабораційні та інші дії, спрямовані на підривну діяльність у контексті безпеки країни, деяких осіб», – уточнив Нєбитов.

Водночас він додав, що зі Збройними Силами України правоохоронці відпрацьовують тактику дій поліцейських у разі повторного наступу. Здебільшого йдеться про створення блокпостів, фільтрацію, «зарежимлення» певної території, евакуацію населення.

Читайте також: Поліція Київщини відкрила майже 11,5 тисячі справ проти російських злочинців — Нєбитов

«Ці заняття проходять не тільки теоретично, а ще й постійно відпрацьовуються практично. По черзі відпрацьовуються один за іншим райони Київщини. Це дає змогу підготувати до необхідних дій якомога більше особового складу», – підсумував начальник Головного управління Національної поліції в Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція встановила 1885 відеокамер, зокрема понад 30 спецкамер відеоспостереження з різноманітними функціями у Чорнобильській зоні, з можливістю зйомки на дуже велику відстань, розпізнавання об’єктів у нічний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-