Поліція Київщини відкрила майже 11,5 тисячі справ проти російських злочинців — Нєбитов

Поліція Київщини відкрила майже 11,5 тисячі справ проти російських злочинців — Нєбитов

Укрінформ
Упродовж 2022-2023 років поліція Київської області відкрила майже 11,5 тисячі справ проти російських воєнних злочинців.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

“Загалом за 2022 і 2023 роки було відкрито майже 11,5 тисячі справ. Більшість із них стосуються злочинів, які передбачені статтею 438 Кримінального кодексу – порушення законів і звичаїв ведення війни”, — зазначив він.

Нєбитов пояснив, що поліція проводить першочергові дії – реєстрацію, фіксацію воєнних злочинів, перші допити, здійснює первинний збір доказів. Після цього, за його словами, уже сформовані матеріали, після призначення відповідних експертиз, направляються до прокуратури. “І прокуратура, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, визначає підслідність за слідчими СБУ. Такою є вимога КПК”, — додав начальник Головного управління Національної поліції в Київській області.

Читайте також: На Київщині зниклими безвісти досі вважаються понад 280 людей — Нєбитов

Він уточнив, що наразі поліція Київщини передала слідчим Служби безпеки України за підслідністю понад 7,5 тисяч справ.

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації Київської області виявлено 1374 тіла громадян, серед яких 717 вбито з вогнепальної зброї. Донині невпізнаним залишається 191 тіло. Зниклими безвісти вважається 281 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-