На звільнених територіях Донеччини виявили 385 тіл, ідентифіковані 282 особи

На звільнених територіях Донеччини виявили 385 тіл, ідентифіковані 282 особи

Відео
Укрінформ
У Донецькій області на звільнених від російських військ територіях правоохоронці виявили 385 тіл, на сьогодні ідентифіковано 282 особи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Краматорське райуправління поліції Донецької області.

“Загалом на деокупованих територіях поліцейські Донеччини виявили 385 тіл, з них 309 – цивільні. Серед жертв російської агресії – 174 чоловіки, 117 жінок, 6 дітей, стать ще 12 осіб не встановлено. Триває робота з ідентифікації загиблих. На сьогодні ідентифіковано 282 особи”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вже пів року у звільнених Лиманській та Святогірській громаді знаходять нові могили й невпізнані тіла. Вони обстежують місця обстрілів, опитують місцевих жителів, шукають родичів загиблих, встановлюють свідків, реконструюють хід подій.

Відео: Поліція Донецької області

До ексгумації залучаються слідчі та криміналістичні лабораторії, а у випадках можливого замінування – і вибухотехніки. Відомості про загибель людини вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань, після чого в судово-медичній установі встановлюється причина її смерті. Для ідентифікації тіла відбираються зразки ДНК і проводяться порівняльні експертизи з можливими родичами.

Читайте також: На Миколаївщині ексгумували тіла невідомих, які росіяни наказали поховати місцевому жителю

Так, у селі Богородичне, що майже повністю зруйновано російськими військами, провели ексгумацію двох літніх жінок і чоловіка. Цивільні жителі були поховані в одному з дворів.

Тіла ще трьох цивільних чоловіків ексгумували в Лимані. Попередньо встановлено, що двоє з них загинули внаслідок обстрілів, а третій помер з природних причин.

Окрім цивільних осіб, розшукують й тіла військових. Так, після звільнення Лимана на міському кладовищі було знайдено братську могилу із загиблими військовослужбовцями Збройних сил України - далі розпочалася робота з ідентифікації кожного з них.

Читайте також: На Херсонщині ексгумували тіла двох чоловіків, закатованих військовими рф

Як повідомляв Укрінформ, на сході України 9 травня унаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французької інформаційної агенції AFP Арман Солдін.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-