російська армія за добу обстріляла дев'ять регіонів України - зведення ОВА

російська армія за добу обстріляла дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники за добу вчинили обстріли дев'яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 середи, 10 травня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив три обстріли, бив по Чернігівському, Корюківському та Новгород-Сіверському районах з артилерії та мінометів. Без жертв і руйнувань.

У Сумській області вночі росіяни з артилерії обстріляли Білопільську громаду.

Вчора упродовж дня ворог здійснив 14 обстрілів. Зафіксовано 88 вибухів. Обстрілів зазнали населені пункти Великописарівської, Білопільської, Юнаківської, Краснопільської, Хотінської громад.

У Запорізькій області за минулу добу війська рф завдали 107 ударів: 93 артобстріли, 10 - із РСЗВ, три атаки з БПЛА та авіаудар.

Під вогнем опинилися 19 населених пунктів на лінії фронту навколо Кам'янського, Оріхова та Гуляйполя.

Читайте також: Українські бійці знищили вже 196 310 загарбників

Вночі під час обстрілу Мікільського важкі поранення дістала 34-річна жінка.

У Дніпропетровській області вночi пiдроздiли повiтряного командування "Схiд" знищили три ворожі безпiлотники.

Вчора росіяни били по Нікопольському району. Мирівську громаду обстріляли з артилерії, Марганецьку громаду атакували безпілотниками. Пошкоджені 5 приватних будинків та 8 господарчих споруд, лінія електропередач та газопровід.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія з артилерії обстріляла Гоптівку, Варварівку, Бугруватка, Огірцеве, Гатище, Плетенівку, Тихе, Малу Вовчу, Бударки, Землянки, Вільхуватку, Дворічанське та Хатнє.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Масютівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Лиман Перший і Табаївка.

Читайте також: рф потужно обстрілює Херсонщину, аби запобігти контрнаступу – Гуменюк

Вчора внаслідок ракетного удару по Куп'янську (за попередніми даними, ракети "Іскандер"), було пошкоджено 5 приватних житлових будинків та будівлі ПП "Акцепт-Техно". Поранення дістали троє людей.

Також вчора ворог обстріляв село Чернещина Ізюмського району, село Петропавлівка Куп'янського району, село Гатище Чугуївського району. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди.

У Луганській області вчора загарбники безуспішно намагалися атакувати поблизу Стельмахівки та Білогорівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка.

За добу на Луганщині ворог здійснив 101 обстріл (випустив 470 снарядів).

У Донецькій області минулої доби росіяни здійснили 26 обстрілів населених пунктів, серед яких Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Часів Яр, Велика Новосілка, Курахівка, Північне, Времівка, Диліївка, Дружба, Новодмитрівка, Новоукраїнка, Уманське.

Пошкоджені 44 житлові будинки (з них 11 багатоквартирних), відділ поліції в Кураховому, будівля Пенсійного фонду, будівля відділення банку, низка будівель підприємств, школу, ЛЕП, сім автомобілів, дві газові труби, дві господарчі споруди.

Читайте також: рф частіше використовує баражуючі боєприпаси – намагається зірвати підготовку ЗСУ до контрнаступу

За добу на Донеччині одна людина загинула та ще одна дістала поранення.

У Миколаївській області у середу зранку агресори здійснили артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Руйнувань і постраждалих немає.

9 травня на Миколаївщині сили й засоби протиповітряної оборони Повітряного командування "Південь" збили російський розвідувальний БпЛА "Орлан-10".

Вчора ввечері ворог завдавав артилерійських та мінометних обстрілів по акваторії Очаківської громади. Руйнувань і постраждалих немає.

У Херсонській області за добу російські війска здійснили 63 обстріли (випустили 354 снаряди), з них по Херсону — сім обстрілів (44 снаряди). Постраждали райони 26 населених пунктів.

Як уточнила поліція Херсонської області, в обласному центрі російські війська цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. Місто обстріляли з РСЗВ та артилерії, снарядами пошкоджена будівля торговельного центру в Дніпровському районі, у результаті сталася пожежа. Постраждали житлові квартали та будинки містян у центрі, мікрорайонах Корабел, ХБК та приміських населених пунктах.

Внаслідок артилерійського удару одна людина дістала поранення у селі Одрадокам'янка Бериславського району.

Читайте також: ЗСУ розпочнуть контрнаступ, коли для цього буде відповідний час - Шмигаль

російська артилерія продовжує атакувати Кізомис Білозерської громади. У селі знищено фельдшерський пункт.

Зі звільненої від росіян території Херсонщини евакуювали ще 49 людей.

Фото: Юрій Малашко, Телерам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-