рф потужно обстрілює Херсонщину, аби запобігти контрнаступу – Гуменюк

рф потужно обстрілює Херсонщину, аби запобігти контрнаступу – Гуменюк

Укрінформ
російські окупаційні війська продовжують потужно обстрілювати прибережні населені пункти Херсонщини, оскільки побоюються контрнаступу Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на Херсонщині.

«На жаль, ворог наляканий контрнаступом настільки, що намагається просто в килимовий спосіб знищити все, що наближається до правого берега. І дуже потужно б’ють саме по прибережних населених пунктах. Під ударами постійно перебуває Херсонський і Бериславський райони, саме місто Берислав, Херсон, Кізомис. Вони намагаються бити керованими авіаційними бомбами для того, щоб психологічно тиснути на людей і тиснути у тому числі на наші підрозділи. Нібито їх потужність настільки велика, що навіть пробувати не варто просуватись уперед. Тому що, незважаючи на те, що ворог усвідомлює, що форсування Дніпра - це потужна і складна операція, все одно побоюються з усіх напрямків, які б аналітики прогнози не складали, з якого напрямку почнеться контрнаступ», - зазначила речниця, додавши, що контрнаступ невеликими кроками вже йде, і потужності ворога щодня знищуються.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Гуменюк також підтвердила, що окупанти тікають зі Скадовська та вивозять награбоване. Водночас вона зауважила, що розраховувати на те, що це «жест доброї волі», ще зарано, адже, ймовірно, це може бути й провокація, аби показати який напрямок у них слабкий.

Читайте також: Загарбники розширюють тактику, випробовуючи українську ППО - Гуменюк

Також Гуменюк зазначила, що сьогодні різні регіони України можуть укотре опинитися під загрозою ракетних атак, тому необхідно дотримуватись правил безпеки і не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

"Ворог може витримувати паузу, щоб створити додаткове напруження, або ж навпаки протягом дня буде тривале очікування і вночі, або ж наступного дня, наприклад, вони можуть завдати удару", - не виключила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 травня окупанти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. За дві хвилі обстрілу України росіяни здійснили пуски 25 крилатих ракет "Калібр" та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗСУ, у взаємодії зі складовими Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-