У Львові мер одного з найбільших міст Хорватії урочисто підняв прапор ЄС перед міською радою

У Львові мер одного з найбільших міст Хорватії урочисто підняв прапор ЄС перед міською радою

Фото
Укрінформ
Перед міською радою у Львові Європейський прапор символічно підняв мер хорватського міста Пула-Пола Філіп Зорічіч, що приїхав для підписання угоди про співпрацю між містами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

“Для нас ця поїздка дуже емоційна. Сьогодні ми говоримо про день майбутнього: ми вже звозили до себе першу групу українських дітей, чиї батьки загинули на війні. Також маємо програму для соціалізації та реабілітації ваших військових. Ми на вашому боці, бо ви - це Європа,” — наголосив мер Пула-Пола.

У Львові мер одного з найбільших міст Хорватії урочисто підняв прапор ЄС перед міською радою / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Після церемонії підняття прапора Європейського Союзу біля ратуші Гімн України, “Оду до радості” та пісню “Червону калину” виконав духовий оркестр Львівської дитячої школи мистецтв №5 «Львівські фанфари», який нещодавно повернувся з одного із найбільших фестивалів військових духових оркестрів в Європі Hamburg Tattoo. За два тижні колектив поїде на ще один фестиваль у Франції.

Читайте також: В Єврокомісії поруч із прапорами ЄС підняли український стяг

Як повідомляє міськрада, перед урочистостями, хорватська Пула-Пола та Львів стали побратимами. Мери міст підписали угоду про співпрацю.

Присутня на підписанні угоди Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Аніца Джамич відзначила, що впевнена, що Україна досягне свого членства в Європейському Союзі.

«Європейська спільнота колись давно починалася як проєкт миру. Але через 30-40 років ми забули про це. Втім, тепер ми повертаємося до свого коріння, і тепер для мене Європейський Союз має інше значення», - додала посол Хорватії.

Читайте також: Глядачі містечка Євробачення скандували «Слава Україні»

Міський голова Львова Андрій Садовий Хорватія була країною, яка останньою вступила в Європейський Союз і досвід, який вона здобула, є унікальним для українців.

“Офіс в Брюсселі відкрили, мер з Хорватії приїхав, угоду про співпрацю між нашими містами підписали, європейський прапор у Львові підняли і це все — в один день, у День Європи”, — підсумував Садовий.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі відкрили офіс Львова, завдяки його роботі фінансові програми та проєкти стануть доступнішими для українських громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-