Львів відкрив офіс у Брюсселі

Львів відкрив офіс у Брюсселі

Фото
Укрінформ
У Брюсселі відкрили офіс Львова, завдяки його роботі фінансові програми та проєкти стануть доступнішими для українських громад.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«У День Європи хочемо оголосити про важливу подію для Львова та всіх українських міст. Нещодавно у Брюсселі запрацював офіс Львова. Нам важливо не просто прагнути стати членом європейської родини, але й синхронізувати всі інтеграційні процеси на міжмуніципальному рівні. Наша фізична присутність у Брюсселі дасть змогу не лише Львову, але й усім іншим українським громадам стати ближчими до європейських процесів, традицій та можливостей”, — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Офіс стане майданчиком для побудови муніципального партнерства українських міст із містами Європейського Союзу завдяки регулярним подіям та програмам, що діють у Європейському комітеті регіонів.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка, яка розвінчує міфи про відносини ЄС та України

Львівський офіс відкрив заступник мера Сергій Кіраль 4 травня. Він наголосив, що взяли приклад із поляків, адже кожен регіон Польщі представлений у Брюсселі.

“Зараз Україна є кандидатом та прагне повноцінного членства в ЄС у рекордні строки. Маємо за цей час зрозуміти процес ізсередини - що та як працює по-європейськи. Європейська освіта, медицина, дороги, європейські міста - це не гасло, а наслідок клопіткої праці з ознайомлення та впровадження європейських правил», — зазначив Кіраль.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка, яка розвінчує міфи про відносини ЄС та України

Координатором офісу стала Тетяна Хабібрахманова, яка очолює управління міжнародних відносин у Львівській міській раді. Представництво Львова в Європі тісно співпрацюватиме із ЛКП "Львівське бюро євроінтеграції”. Є вже навіть перші результати роботи офісу - засідання робочої групи Комітету регіонів щодо питань України у вересні проведуть у місті Лева.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-