Львів'яни висадили «Дерево пам’яті» на території колишнього концтабору

Львів'яни висадили «Дерево пам’яті» на території колишнього концтабору

Фото
Укрінформ
У Львові відзначили День пам'яті та примирення, висадивши біля Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» калину, як символ пам’яті за всіма загиблими у Другій світовій війні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові, на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг-328", вшанували День памʼяті та примирення / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

«Як у Другій світовій війні програв нацизм, так зараз має програти рашизм! Ми маємо про це гучно говорити, щодня нагадувати міжнародній спільноті. Бо якщо ми спільно не зупинимо окупантів тут, вони на жодній державі вже не спиняться. Ми вивчили уроки історії. Переможемо і притягнемо до відповідальності кожного прислужника держави-терористки», - сказав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Після проведення священнослужителями екуменічної панахиди присутні спільно виконали гімн України та духовний гімн України «Боже великий єдиний».

Також відбулась акція «Дерево пам’яті»: військові посадили біля Пам’ятного хреста калину – як символ пам’яті за всіма загиблими у Другій світовій війні. На завершення заходу всі учасники пов’язали на калиновий кущ символ цього дня – червоні маки.

Читайте також: Україна вшанувала пам'ять жертв концтабору «Маутгаузен» в Австрії

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні, так само як у світі, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-