На День міста у Львові замайоріли прапори оборонних структур, які захищають Україну

На День міста у Львові замайоріли прапори оборонних структур, які захищають Україну

Фото, відео
Укрінформ
У Львові перед ратушею урочисто встановили прапори військових та оборонних структур з нагоди Дня міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Львів святкує День міста / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

З нагоди відзначення 767-ої річниці Львова у центрі міста перед будівлею міської ради відбулася урочиста церемонія. Спершу сурмач виконав «Мелодію міста», а потім військовослужбовець Роман Василюк, який напередодні отримав біонічний протез руки, підняв прапор Львова. Захисник родом із Житомирщини, після поранення під Бахмутом втратив руку і ногу, зараз проходить лікування у центрі «Незламні».

Відео: Львівська міськрада

На знак пошани та подяки військовим курсанти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного урочисто винесли та встановили перед входом до ратуші прапори 12 військових та оборонних структур України, зокрема Державний прапор України, прапор Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Сухопутних військ, Національної гвардії України, Повітряних сил, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ВМС, Національної поліції, Десантно-штурмових військ, Служби безпеки України, Сил спеціальних операцій.

Скульптури левів біля ратуші вбрали у символічну військову форму і берети кольору марун.

Читайте також: Львівський ІТ-кластер передав 75 систем Starlink для потреб ЗСУ

«Я гордий за кожного львів'янина, за кожного українця, бо кожен день – це день боротьби. Важко передбачити майбутнє, але знаючи, як ми йдемо цією дорогою, дивлячись на подвиги наших військових, медиків, волонтерів, пластунів, я вірю в нашу перемогу. І кожен присутній на цій площі вірить і працює заради неї» - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Завершились урочистості церемонією проходження почесної варти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Читайте також: У Львові відзначили День Конституції Польщі

Як повідомлялося, біля пам’ятника Адаму Міцкевичу у Львові відзначили 232-гу річницю з дня проголошення першої Конституції Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-